Skip to content

Heincl

Všechno má v dnešním světě svoji cenu. A ten, kdo to chce mít, si tak na to musí vydělat. Protože zadarmo ani kuře nehrabe a nikdo nikomu nic nedá.

  • Business
  • Dům a byt
  • Ekonomika
  • IT
  • Nakupování
  • Www

Proč byste měla jíst hořkou čokoládu?

Posted on 7. 3. 2025 By



Většina z nás si hlídá svou štíhlou linii, nebo se snaží nějaké to kilo shodit, takže ačkoli čokoládu milujeme, jenom málokdy si ji dopřejeme. Ale vědci tvrdí, že bychom se neměli žinýrovat – hořká čokoláda je totiž zdravá!
·         Ne všechno, co se tváří jako čokoláda, je čokoláda
Nemluvíme o těch mléčných hmotách, které se za čokoládu vydávají a je v nich více cukru a umělých látek nebo sladidel, než je v cukřence. Mluvíme o kvalitní čokoládě, která má obsah kakaa nebo kakaových bobů alespoň sedmdesát procent.
blondýna s čokoládou

Dopřáváte si denně alespoň čtvereček kvalitní čokolády? To je dobře!

A proč? Protože vás bude chránit před mrtvicí a jinými onemocněními mozku, kterým může tento nejdůležitější a nenahraditelný orgán podlehnout. Cévní příhody mohou klesnout až o třicet tři až čtyřicet procent, pokud si denně dáte alespoň dílek nebo dva hořké čokolády, která má obsah kakaa nad sedmdesát procent. Dánští vědci ale tvrdí, že i šedesát procent čokolády je dostatečné množství k tomu, abyste ochránili svůj mozek před cévními příhodami.
–          Proč právě hořká čokoláda?
Všechny ostatní hmoty, které mají méně, než řekněme šedesát pět procent čokolády, obsahují jednoduché cukry, a mnohdy až třicet procent celkové hmoty. To je příliš mnoho na to, aby čokoláda, která je v těchto cukrovinkách přítomna například jenom ve třech nebo pěti procentech, rozhodně zdravá není.
–          Příliš mnoho cukrovinek naopak riziko cévní příhody může zvyšovat
Čokoládové hmoty, které neobsahují dostatečné množství kakaa, obsahují cukr, který může cévám škodit, hlavně cévám v srdci, mozku a játrech.
čtverečky čokolády
Zdravé jsou Flavonoidy
Flavonoidy jsou antioxidanty, jež působí proti usazování cukru a škodlivých látek v cévách.
Co způsobuje kvalitní čokoláda?
·         Lepší průtok krve
·         Lepší kvalitu spánku
·         Vysoký obsah hořčíku a vápníku
·         Zlepšuje stav naší imunity
·         A samozřejmě zahání chuť na sladké!

Navigace pro příspěvek

Previous Post: „Revoluce“ bank
Next Post: Kultura: Město Ostrava

Nejnovější příspěvky

  • Povolení jezdit vlastním autem
  • Nákup oblečení v second handu je ta nejlepší volba
  • Kultura: Město Ostrava
  • Proč byste měla jíst hořkou čokoládu?
  • „Revoluce“ bank

Nejnovější komentáře

Žádné komentáře.

Archivy

  • Květen 2025
  • Březen 2025
  • Únor 2025
  • Červen 2024
  • Květen 2024
  • Duben 2024
  • Březen 2024
  • Únor 2024
  • Leden 2024
  • Listopad 2023
  • Říjen 2023
  • Září 2023
  • Srpen 2023
  • Červenec 2023
  • Červen 2023
  • Květen 2023
  • Duben 2023
  • Březen 2023
  • Únor 2023
  • Prosinec 2022
  • Červenec 2022
  • Červen 2022
  • Duben 2022
  • Listopad 2021
  • Srpen 2021
  • Červenec 2021
  • Červen 2021
  • Květen 2021
  • Duben 2021
  • Březen 2021
  • Prosinec 2020
  • Září 2020
  • Srpen 2020
  • Červenec 2020
  • Červen 2020
  • Květen 2020
  • Únor 2020
  • Prosinec 2019
  • Červen 2019
  • Únor 2019
  • Listopad 2018
  • Říjen 2018
  • Září 2018
  • Červenec 2018
  • Květen 2018
  • Duben 2018
  • Únor 2018
  • Říjen 2017
  • Září 2017
  • Srpen 2017
  • Červen 2017
  • Květen 2017
  • Duben 2017
  • Únor 2017
  • Leden 2017
  • Prosinec 2016
  • Listopad 2016
  • Říjen 2016
  • Září 2016
  • Červenec 2016
  • Červen 2016
  • Květen 2016
  • Duben 2016
  • Březen 2016
  • Leden 2016
  • Listopad 2015

Rubriky

  • Business
  • Ekonomika
  • IT
  • Nakupování
  • Nezařazené

© Heincl.cz

Powered by PressBook Masonry Blogs

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Souhlasím